توضیحات
نبض الکترونیک و هوشمند سازی (BMS)
نبض الکترونیک و هوشمند سازی (BMS)
نقش building management system به معنای هوشمند سازی ساختمان که به اختصار به آن BMS هم می گویند این است که فرایند کنترل و مدیریت ساختمان را با استفاده از تکنولوژی های مدرن تا جایی که ممکن است ساده و البته موثر بسازد.
هوشمند سازی ساختمان به ما این امکان را می دهد تا منابع ساختمان را از یک مرکز واحد تحت نظر بگیریم و کنترل کنیم.
این سیستم که به آن سیستم اتوماسیون ساختمان هم گفته می شود امروزه در بسیاری از ساختمان های تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد و به یک راهکار فوق العاده برای مدیریت و کنترل منابع ساختمان تبدیل شده است.
نحوه کار سیستم هوشمندسازی ساختمان چگونه است؟
سیستم هوشمند سازی ساختمان یا BMS یک سیستم بر پایه کامپیوتر است که کار کنترل و اتوماسیون بخش بزرگی از یک ساختمان را انجام می دهد. از تشخیص دود و آتش سوزی گرفته تا سیستم روشنایی و نور رسانی، سیستم های تهویه هوا، کنترل برودت و حرارت ساختمان، سیستم های دوربین مداربسته و امنیتی.
همه این سیستم ها به هم متصل هستند و یک شبکه را تشکیل می دهند که هدف آن افزایش کارآمدی یک ساختمان و جلوگیری از هدر رفتن منابع و همچنین مدیریت و کنترل ساختمان به شکل دائم و شبانه روزی است؛ اما این سیستم چگونه کار می کند؟ برای پاسخ به این سوال نگاهی می اندازیم به اجزای تشکیل دهنده سیستم اتوماسیون ساختمان
سنسور ها
سنسور یا همان حسگر دستگاه هایی هستند که در building management system وظیفه جمع آوری اطلاعات و داده را از نقاط مختلف ساختمان بر عهده دارند. این اطلاعات می تواند شامل هر چیزی باشد؛ مثلا اطلاعاتی راجع به دمای اتاق، رطوبت اتاق و یا حتی تعداد افراد حاضر در یک اتاق مثل آسانسور.
کنترل کننده ها
می شود گفت که کنترل کننده ها در واقع مغز سیستم اتوماسیون ساختمان هستند. این دستگاه ها بر اساس اطلاعاتی که از طریق حسگر های نصب شده در نقاط مختلف ساختمان به آن ها می رسد، تصمیم می گیرند که چه اقدامی را انجام دهند. این که کنترل کننده ها چگونه به اطلاعات رسیده از حسگر ها واکنش نشان دهند، چیزی است که شما هنگام نصب و راه اندازی سیستم هوشمند سازی ساختمان مشخص می کنید و می توانید در هر زمانی که لازم دیدید، دستورات آن را تغییر دهید تا رفتار متفاوتی از خود نشان دهند.
دستگاه های خروجی
وقتی کنترل کننده اطلاعات حسگر را دریافت می کند، دستورات لازم را به دستگاه های خروجی می دهد تا تغییرات مورد نظر را در یک نقطه از ساختمان اجرا کنند. این دستگاه می تواند یک رله یا یک فعال کننده الکتریکی باشد.
رابط کاربری
این همان چیزی است که شما به عنوان مدیر ساختمان بیشتر با آن سر و کار دارید. رابط کاربری در واقع وسیله ای است که شما به کمک آن سیستم اتوماسیون ساختمان خود را تحت نظر می گیرید و آن را کنترل می کنید. شما می توانید اطلاعات مربوط به هر کدام از اجزای سیستم را از طریق رابط کاربری مشاهده کنید و هر زمان که خواستید، تغییرات لازم را در سیستم هوشمند ساختمان خود پیاده کنید. رابط کاربری معمولا روی یک تلفن همراه هوشمند یا کامپیوتر (لپ تاپ) در دسترس شما خواهد بود و به شما امکان می دهد حتی از راه دور ساختمان خود را مدیریت کنید.
هوشمند سازی ساختمان شامل چه مواردی می شود؟
یک سیستم هوشمند سازی ساختمان مدرن و کارآمد، می تواند بهره وری ساختمان شما را افزایش دهد، از هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری از تاسیسات ساختمان جلوگیری کند، شرایط راحت و دلچسبی را برای ساکنین ساختمان فراهم کند و همچنین امنیت ساختمان را به خوبی تامین نماید. در اینجا به طور مختصر توضیح می دهیم که سیستم هوشمند سازی ساختمان چگونه در بخش های مختلف مدیریت ساختمان به شما کمک می کند.
مدیریت نورپردازی
این سیستم به شما امکان می دهد تا میزان مصرف برق را به شکل زنده مانیتور کنید (تحت نظر بگیرید) و همچنین نوررسانی به بخش های مختلف ساختمان را به راحتی کنترل کنید
کاهش هزینه های انرژی و آب
میتوانید فعالیت پمپ آب را به شکل ۲۴ ساعته به وسیله رابط کاربری سیستم BMS تحت نظر بگیرید و توزیع آن را در ساختمان کنترل کنید و مدیریت مصرف برق یا گاز در بخش های مختلف ساختمان
حفظ امنیت ساختمان
تحت نظر گرفتن امنیت ساختمان در ورودی و خروجی ها که شامل دوربین های مداربسته، سنسور های تشخیص حرکت، کنترل میله گردان ها، درهای اضطراری و آژیر خطر می شود
مدیریت وضعیت اضطراری
سیستم مدیریت ساختمان هوشمند به شما امکان می دهد تا در سریع ترین زمان ممکن از دود یا آتش سوزی در هر گوشه ای از ساختمان مطلع شوید و اقدامات لازم را جهت پیشگیری از آسیب های مالی و جانی انجام دهید
تنظیم دمای ساختمان
سیستم اتوماسیون ساختمان با مانیتور و تحت نظر گرفتن دمای ساختمان در قسمت های مختلف در ساعات مختلف روز، به شما امکان می دهد تا یک برنامه منظم برای مدیریت دمای ساختمان در نظر بگیرید و به این شکل هزینه مصرف برق و گاز را به شکل چشمگیری کاهش دهید
مدیریت آسانسور ها
از دیگر مزایای سیستم هوشمند سازی ساختمان امکان مانیتور و کنترل کردن آسانسور ها است. شما می توانید آسانسور را از نظر میزان افراد حاضر در آن، حرکت و امنیت تحت نظر بگیرید
مزایای سیستم اتوماسیون ساختمان چیست؟
مزایای استفاده از سیستم اتوماسیون ساختمان نسبت به روش های سنتی مدیریت ساختمان آن قدر زیاد هستند که امروزه در تمام نقاط جهان نه تنها ساختمان های تجاری، بلکه ساختمان های مسکونی نیز از BMS برای مدیریت ساختمان خود استفاده می کنند.
اولین و شاید مهم ترین مزیت این سیستم صرفه جویی در هزینه های مدیریت یک ساختمان است. مطالعات ثابت کرده که استفاده از سیستم مدیریت ساختمان هوشمند تا ۳۰ درصد در هزینه های کلی نگهداری از یک ساختمان صرفه جویی می کنند. دلیل این امر نظارت دقیق و دائم این سیستم بر منابع انرژی است که به شما امکان می دهد تا جای ممکن از منابع خود به درستی استفاده کنید و از هدر رفتن آن ها جلوگیری کنید.
یکی دیگر از مزایای جذاب سیستم هوشمند سازی ساختمان این است که همه تجهیزات ها و تاسیسات ساختمان شما را در یک شبکه هوشمند و اتوماتیک گردآوری می کند و در اختیار شما قرار می دهد. این قابلیت نه تنها به شما امکان می دهد که ساختمان خود را حتی از راه دور و با استفاده از اینترنت کنترل و مدیریت کنید، بلکه منبعی ارزشمند از اطلاعات مربوط به ساختمان را در بلند مدت در اختیار شما قرار می دهد. در نتیجه شما می توانید با استفاده از این اطلاعات نیاز های ساختمان خود را تشخیص بدهید و برای تکامل آن بهترین تصمیمات ممکن را بگیرید.
هزینه راه اندازی سیستم هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟
هزینه راه اندازی سیستم هوشمند سازی ساختمان به چندین عامل مختلف بستگی دارد و نمی شود به راحتی یک قیمت تخمینی برای آن در نظر گرفت. طبیعتا وسعت ساختمان، نوع تاسیساتی که در آن قرار دارند، امکاناتی که شما به عنوان مدیر ساختمان می خواهید در اختیار داشته باشید و بسیاری از عوامل دیگر به طور مستقیم با هزینه راه اندازی سیستم هوشمند سازی ساختمان در ارتباط هستند. برای اطلاعات بیشتر، می توانید همین حالا با کارشناسان شرکت eNabz تماس بگیرید و سوالات خود را در این خصوص بپرسید.
نبض الکترونیک و هوشمند سازی (BMS)
تلفن تماس : 02126202054-09124966883
وب سایت: www.enabz.net
کانال تلگرام: t.me/enabzmaterials
اینستاگرام: www.instagram.com/enabz-co
ایمیل: info@enabz.net
آدرس: تهران- خیابان ولیعصر- بالاتر از پارک وی- کوچه کامران- پلاک 10 – واحد 2
شرکت نبض الکترونیک در زمینه های اجرای حرفه ای پروژه های نورپردازی ، فضای داخلی ، فضای خارجی ، نمای ساختمانی و فضاسازی شهری ، مطابق با طرح شبیه سازی شده توسط کارشناسان فنی باتجربه و آموزش دیده و واردات تمامی تجهیزات DMX،SPI، تولید تجهیزات نورپردازی مطابق با استاندارد های جهانی فعالیت می نماید.
ما را دنبال کنید !