تاثیر نورآرایی و آذین بندی در شهر
تاثیر نورآرایی و آذین بندی در شهر
تاثیر نورآرایی و آذین بندی در شهر
نور به عنوان عنصر غیر کالبدی در شهر، تأثیر بسیار زیادی در کیفیت فضاهای شهری دارد. نورهای مختلفی که، از طریق نورآرایی شبانه، عناصر شهری را در شب روشن میکند، بسته به اینکه با چه رنگی، از چه جهتی نصب شود، تأثیرات کیفی متفاوتی را در فضا ایجاد میکند.
انواع مختلف المان هایی که در نورآرایی و آذین بندی در شب میتوان استفاده نمود:
عنواع مجسمه نوری | فیگورهای نوری | مبلمان شهری | المان ریسه نوری |
متریال مورد استفاده در المان های نورآرایی و آذین بندی:
1.انواع ریسه سوزنی |
2.انواع قاب فلزی |
3.انواع مجسمه ضد آب |
نورآرایی از دو جهت در اقتصاد شهر مؤثر است. اول اقداماتی که به جذب گردشگر منجر میشوند، مانند ایجاد مناظر زیبا و بدیع از کل شهر در شب، امکان بازدید گردشگر را در ساعات شبانه نیز فراهم میسازد. همچنین، نورپردازیهایی که به مناسبتهای خاص در شهر صورت میگیرد ـ نورآرایی رویدادها ـ از دیگر راههای مناسب بازاریابی شهری با استفاده از نورآرایی است. این نوع از نورآرایی ، چنانچه به طور سازماندهی شده صورت گرفته و تبلیغات مناسبی در ارتباط با آن انجام گیرد، میتواند گردشگران بسیاری از از سراسر نقاط جهان جذب نماید.
ارزش نور، تنها برای ادراک بینایی نیست. درست است که ما در تاریکی مطلق، نه فضا را میتوانیم ببینیم و نه فرم و رنگ را. اما نور تنها یک ضرورت فیزیکی نیست. بلکه بار روانشناختی آن یکی از مهمترین عوامل زندگی انسان در همهی زمینههاست. موریس لاپیدوس[1] میگوید: “انسانها مانند پشه هستند. هرکجا نوری باشد به سمت آن هجوم میبرند، بدون اینکه بدانند چرا. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم به سمت روشنایی میرویم. نور ما را به خود جذب میکند”. نور همیشه علاوه بر استفادهی کاربردی دارای ارزش نمادین نیز بوده است. نور جزیی از ذات زندگی بوده و در بسیاری از فرهنگها نور، یا خورشید به عنوان منبع نور، عنصری خدایی محسوب میشده و آن را ارج مینهادهاند (گروتر، 1383: 449).
[1] – Morris Lapidus
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!